Persbericht

Voor de derde keer een wereldwijde paasactie

De actie begint in de paastijd, maar de kerkleiders zijn van plan om de boodschappen over Christus het hele jaar te gebruiken. Omdat de Heiland leeft, geloven mormonen dat wij allemaal recht op hoop, vreugde, gemoedsrust, bekering en eeuwig leven hebben. Maar dan moeten we wel gehoor geven aan zijn oproep: ‘Kom dan en volg Mij’ (Lukas 18:22).

'Het is gebaseerd op Händels “Messiah”, het “Halleluja-koor”, wat oorspronkelijk voor Pasen was bedoeld, maar dat we veel voor Kerstmis gebruiken’, zegt ouderling Brent H. Nielson van de Zeventig en algemeen bestuurder van de afdeling zendingswerk, die de actie van de kerk propageert.

Er wordt een nieuwe video van twee minuten op internet geplaatst, die in Israël, Los Angeles en New York is gefilmd. De video is te bekijken op VolgHem.mormon.org en op de app Gospel Library. In de video zijn jongvolwassenen uit de hele wereld te zien.

‘De paasactie is met jonge mensen uit de generatie Y gefilmd, de kijkers zullen dat zeker op prijs stellen. Het is een geweldige video’, zegt ouderling Nielson. ‘Wie de film bekijkt, zal zien dat “halleluja” betekent dat we de Heiland liefhebben en Hem aanbidden. We proberen een deel van die viering te laten zien.’

De kerk heeft ook een animatievideo gemaakt waarin de verzoening van Jezus Christus en zijn opstanding wordt gebruikt om mensen die te maken hebben met dood, schuldgevoelens, pijn en andere lasten te helpen. Om deze video’s te downloaden en uitdeelkaartjes te vinden, gaat u naar mormon.org/download.

De displays kunnen in Engelstalige bezoekerscentra van de kerk over de hele wereld worden bekeken. Het bezoekerscentrum bij de Mexico-Stadtempel heeft een display in het Spaans.

De website en de video’s zijn in 29 talen beschikbaar: Albanees, Armeens, Bahasa Indonesia, Cebuano, Chinees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Lets, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans,  Tagalog, Thai, Tsjechisch en Zweeds.

Volgens ouderling Nielson is de actie ‘Volg Mij’ ontworpen om mormonen en leden van andere kerken hulpmiddelen op sociale media te bieden waarmee ze de boodschap van Jezus Christus kunnen verspreiden.

De deelbare informatie wordt geplaatst op de sociale-mediapagina’s van Mormon.org, inclusief Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en Instagram. De advertenties op de homepagina van YouTube worden op paaszondag, 27 maart, in Argentinië en Mexico getoond. Wie online berichten plaatst, wordt aangemoedigd de hashtag #Halleluja te gebruiken. 

Daarnaast wordt er op 13 maart een virtueel ‘Halleluja-koor’ met het Mormon Tabernacle Choir op de website geplaatst. Die uitzending bevat persoonlijke video’s die op YouTube zijn geplaatst door tweeduizend mensen van alle leeftijden die samen met het Mormon Tabernacle Choir een omvangrijk virtueel ‘Halleluja-koor’ vormen. De samenwerking met het koor valt samen met de release van de nieuwe opname van de ‘Messiah’ van George Frideric Händel.

De afdeling zendingswerk heeft de afgelopen drie jaar kerst- en paasacties gepropageerd om meer mensen met de boodschap van de kerk dat Jezus Christus leeft te bereiken. Kerkleiders hopen dat deze nieuwe actie, ‘Volg Mij’, net zoveel succes zal hebben als voorgaande kerst- en paasacties, die op de geboorte en opstanding van Jezus Christus waren gericht.

In december heeft de kerstactie ‘De Heiland is geboren’ miljoenen mensen over de hele wereld bereikt. De video is door ruim vijftig miljoen mensen bekeken.

De kerk kwam in 2014 met haar eerste paasactie, die een week duurde en ‘Dankzij Hem’ heette. In december 2014 volgde een kerstactie van een maand met de titel ‘Hij is het geschenk’, met een video die zo’n 34 miljoen keer bekeken is. De video voor de paasactie in 2015, ‘Omdat Hij leeft’, is bijna dertig miljoen keer bekeken.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.